Ergotherapie Bodegraven

Maatwerk in zelfstandigheid

Wat is ergotherapie?

Iedereen verricht dagelijkse handelingen zoals het douchen, aankleden, ontbijten, werken, koken, zorgen voor een kind of partner, uitvoeren van hobby’s, boodschappen doen, administratie bijhouden. Veel van deze handelingen gaan automatisch, zonder erbij na te denken. Maar als dit handelen door een ziekte of chronische aandoening moeizamer gaat, dan wordt pas duidelijk hoe ingewikkeld zoiets kan zijn. 

Door behandeling op maat (advies, training, coaching, hulpmiddelen) maakt ergotherapie het (weer) mogelijk om dagelijkse activiteiten uit te voeren op een manier die aansluit bij uw mogelijkheden.

Kortom: als ergotherapeut creëer ik samen met u mogelijkheden waardoor u weer grip krijgt op uw leven en weer kan participeren in de samenleving.

Wat kan ik als ergotherapeut voor u betekenen?

Ik bied u inzicht in en handvatten bij het omgaan met de (onzichtbare) gevolgen bij niet aangeboren hersenletsel (beroerte)

Ik behandel mensen die bijvoorbeeld na een val of auto ongeluk klachten hebben als snel overprikkeld voor licht en geluid, misselijk, duizelig, vermoeid, moeite met concentreren. Ik gebruik hierbij het ASITT protocol (sensorische integratie).

Ik adviseer u hoe u met reuma zo goed mogelijk uw dagelijkse activiteiten kunt blijven doen

Ik coach u om weer balans te krijgen tussen wat u kan (belastbaarheid) en wat u doet (belasting) bijvoorbeeld bij vermoeidheidsklachten na long-COVID. Ik gebruik hierbij de activiteitenweger.

Ik kijk samen met u hoe u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen door onder andere aanpassingen en valpreventie

Ik bied handvatten aan mantelzorgers zodat zij beter om kunnen gaan met de lichamelijke en/of cognitieve beperkingen van de persoon die zij verzorgen

Ik help u bij het aanvragen van WMO voorzieningen zoals een rolstoel, scootmobiel of woningaanpassingen. Of bij aanvragen via de ziektekostenverzekering zoals een trippelstoel, hulpmiddel om zelfstandig de steunkousen aan- en uit te trekken of een loopfiets.